Våra tjänster

Vi har lång erfarenhet av golv, slipning och behandling. Det finns många hantverkare som jobbar med trägolv och alla har sina egna tekniker, metoder, erfarenheter och det får man respektera.

Allt du kan hitta här är en del av våra erfarenheter. Efter att i många år ha arbetat med nya och gamla golv har vi provat oss fram för att hitta bra produkter. Vi vill ge våra kunder den bästa ytbehandlingen för deras golven.

Golvslipning

Har du har ett trägolv som är ofräscht, gammalt och slitet? Du behöver inte lägga ett nytt golv. Ett smart och miljövänligt alternativ är att anlita ett golvföretag. Slutresultatet blir alltid väldigt bra.
Damm: Maskiner som vi har är inte dammfri men inte heller katastrofala, alla maskiner som vi använder kommer med dammsug system. Vi har inte hittat ngt metod som vi kan garantera till våra kunder en slipning 100% dammfri.

Olja

Oljebehandling på trägolv fungerar bra på golv i privatmiljö, men på ytor som utställningshallar, kontor, dansgolv, butiker, restauranger kräver en stark olja. Det finns oljor med och utan pigment, vilket som väljs är en smaksak, det går utmärkt att kombinera dom. T.ex. Vit olja och Naturel olja ovan på. Ett oljemättat trägolv hindrar smuts, vätskor, fett eller liknande från att tränga in i träet. Ett oljat trägolv kräver lite mer i underhåll, men ger i utbyte en slitstark och behaglig yta, där träets ådring och struktur framträder.

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja är en speciell olja för trägolv som ger en mycket hållbar yta. Samtidigt som ytan blir både vatten- och smutsavvisande bevaras träets vackra struktur och färgton. Hårdvaxoljan är ett bra alternativ för trägolv i hall, kök och andra ytor där slitaget är stort. Ett hårdvaxoljat golv påminner om ett oljat golv till utseendet men är starkare och tåligare.

Lut

Enligt vår erfarenhet är detta den bästa ytbehandling på furugolv när man vill ha en kall- vit ljusare yta! Lut i kombination med andra produkter.

Vill du ha ett kall - Ljusare furugolv eller grangolv då är det lut och som gäller.

Lutbehandlingen gör dessutom att golvet blir mindre fuktkänsligt och mer reptåligt. Fördelar att luta furugolv är att de inte ska gulna lika fort som de annars skulle ha gjort.

Betsning

Med den här ytbehandlingen kan man färga alla typer av trägolv. Ytan blir kanske lite mer täckande än med lasyr. Enligt vår erfarenhet fungerar alla färger, men när det gäller vit lasyr, tycker vi att golvet blir mer gult i stället för vitt. Bets appliceras enkelt med en trasa för att tillföra träet en enhetlig betston. Betsen tränger in jämnt och fint i träet, vilket gör att du kan arbeta i din egen takt utan risk för överlappningsmärken, fläckar eller streck.

Lackering

Lackering av trägolv är kanske den enklaste och snabbaste ytbehandling som används nu för tiden. Minimalt underhåll krävs. Lacken finns i glanser: blankt, sidenmatt, matt och extramatt (som till ytan ser ut som ett oljat golv). Glanser kan variera beroende på fabrikant.

Golvläggning

Vi utför golvläggning av parkett, stavparkett och furugolv. Förarbete kan vi också göra t.ex. rivning av befintliga golv, golvsocklar och trösklar samt bortforsling av sopor.

Trappslipning

Det går att slipa de flesta trappor. Nästan alla trappor är av massivt trä och går då utmärkt att slippa. Resultatet blir fantastiskt.

Altaner

Vi utför slipning och behandling av altaner och terrasser med externolja eller med naturliga produkter.

Måla ett trägolv

Ett täckmålat trägolv i matchande färg mot väggar och snickerier ser fräscht ut. Täckmålade golv är mycket lätta att hålla rena. När underlaget är ett slitet brädgolv blir skillnaden efter arbetet slående. Det är viktigt att du väljer rätt färg när du ska måla trägolv. Träets rörelser gör att färgen bör ha en viss elasticitet. De flesta av färgerna är baserade på alkyd eller akrylatlatex.

Måleri

På grund av våran kvalitet på golvarbetet och många frågor av kunder kan vi i samband med golvarbete utföra målning av väggar, tak, dörrar och snickerier. Vi samarbetar med andra måleri firmor för bästa resultat för våra kunder.

Nåt mellan springor och glipor i trägolv

Vill man ha ett modernt golv är detta ett måste. Springor/glipor fylls ofta med smuts, damm, såpa, hundhår etc. Vill man undvika det, då är den här bästa alternativ. Vi fräser springor/glipor med sänksåg för att ta bort allt skräpp som hamnar där och sedan fyller dessa med träfogmassa som kan väljas i olika färger t.ex. svart, vit, grå, beige eller brun. Detta är ett alternativ som fungerar mycket bra på gamla trägolv som furu eller gran. Nåtning ska göras innan ytbehandlingen.

Köksbänkskivor

Bänkskivans känslighet för vätska och fet beror till stor del också på vilken ytbehandling som skivan har. Det vanligaste alternativet är oljade skivor. Den klassiska linoljan dominerar. Oljan kan vara helt färglös. Skivan är lätt att underhålla men är också mycket känslig. Det bästa alternativet är hårdvaxolja för bänkskivor, då ytan blir tåligare.